KRIM. GRUPA SAVJETNIKA BIVŠEG MINISTRA Zaplijenjena gomila eura, oružje, registarske tablice ...

Zapljena euri
Srna

Pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske (RS) u nastavku akcije 'Transporter' uhitili su dvije osobe čiji su inicijali Ž.M. i S.B., osumnjičene za 'Organizirani kriminal' u vezi sa 'Neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga', priopćeno je iz MUP-a.

Obavljeni su pretresi vozila i objekata koje koriste osobe lišene slobode, koje će nakon kriminalističke obrade biti predate postupajućem tužitelju, navedeno je u priopćenju, prenosi Srna. Aktivnosti se realiziraju pod nadzorom Tužiteljstva BiH, prena naredbama Suda BiH i u suradnji sa Policijskom upravom Banja Luka.

Zapljena euri

Srna neslužbeno saznaje da su uhićeni Željko M. iz Laktaša i Slavko B. iz Banja Luke koji se sumnjiče da su bili kuriri za grupu Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića, te dovozili kokain iz EU u BiH.

Policija je tijekom pretresa vozila i objekata, koje koriste dvije osobe koje su uhićene u akciji 'Transporter', pronašla oružje, novac i registarske tablice, te im oduzela vozila, rečeno je iz MUP-a RS. Kod jedne osobe pronađen je startni pištolj sa 12 metaka, malokalibarska puška sa tri pripadajuća metka, 92 metka za vojničku automatsku pušku, 16 registarskih tablica, kao i oko 10.000 eura.

Kod druge osobe policija je pronašla pištolj, pušku i isti iznos novca. Policija je prilikom pretresa pronašla i više od 10 telefona.

Zapljena euri