KRIJUMČARENJE U prerađenom dnu šerpe u zatvor švercali mobitele uz originalnu poruku

Zatvor Spuž šverc zapljena
UIKS

Više mobilnih telefona pronađeno je u zavarenom dnu šerpe koju je jedan od posjetitelja krenuo unijeti u zatvor u Spužu (Crna Gora), kazali su iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija (UIKS). Zanimljiva je i poruka koja je pronađena na šerpi - 'voli vas brat'.

Oni su za RTCG dostavili fotografije o oduzetim predmetima, ističući da će uložiti maksimalne napore da spriječe sve oblike kriminalnih postupaka.

Iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija (UIKS) kazali su da su pronašli i oduzeli veću količinu nedozvoljenih materija, stvari i predmeta. Pretresli su takozvane 'štekove', a način doturanja je prebacivanje preko vanjske ograde kompleksa zatvora. Također, posjetitelji unose te predmete na poseban način, a ponekad to rade i službene osobe, poše 'Pobjeda'.

Zatvor Spuž šverc zapljena

Uprava UIKS-a ističe da je o svemu obaviješteno tužiteljstvo.

"Kada je u pitanju doturanje putem prebačaja, ističemo da je veličina kompleksa 33 hektara, koja se graniči sa privatnim imanjima, a dužina vanjske ograde tri kilometra, te ograničeni resurski službe osiguranja poguduju organiziranom djelovanju u dostavljanju nedozvoljenih stvari i materija.

Zatvor Spuž šverc zapljena

U ovim slučajevima riječ je o djelovanju organiziranih kriminalnih grupa, koje posjeduju značajnu logistiku očito i neograničena financijska sredstva usmjerena na to da zatvorene osobe dobiju nedozvoljene stvari i materije", poručili su iz UIKS-a.