KRIJUMČARENJE Nova zapljena cigareta u Hercegovini, ovaj put u vrijednosti od 30.000 KM

KRIJUMČARENJE Nova zapljena cigareta u Hercegovini, ovaj put u vrijednosti od 30.000 KM
GP BiH

U nastavku operativne akcije 'Štit 2021', pripadnici postrojbe Granične policije Trebinje su, 1. lipnja 2021. godine utijekom noći, u naselju Avtovac na području općine Gacko, zaplijenili 6 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje 30 000 KM, otkrivene su prilikom nadzora graničnog pojasa i kontrolom vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao V.G. (1995.), državljanin Bosne i Hercegovine, a cigarete je krijumčario iz smjera Crne Gore.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH.

Prema njihovim naredbama osumnjičeni V.G. je lišen slobode, a krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Pripadnici postrojbe GP Trebinje, prema uputama dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH nastavljaju rad na ovom predmetu.

Iz Granične policije podsjećaju da su u sklopu operativne akcije 'Štit 2021', pripadnici PGP Trebinje u travnju i svibnju 2021. spriječili krijumčarenje 44 500 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrijednosti 222 500 KM, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.