KRIJUMČARENJE Krenuo u BiH sa 260 kg droge

Krijumčarenje droge marihuana
Uprava policije Crne Gore

260 kilograma marihuane zaplijenjeno je na zajedničkom graničnom prijelazu Vraćenovići - Deleuša, na izlazu iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini.

Uhićen je Podgoričanin B.G. (37) koji je, kako je priopćeno iz Uprave policije, vozio teretno vozilo marke Volvo, a 45 većih pakovanja droge pronađeno je u posebno izrađenom 'bunkeru' u priključnom vozilu, navodi crnogorski portal Vijesti.

Iz policije su kazali da je akcija Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge u Sektoru za borbu protiv kriminala sprovođena u razdoblju od više mjeseci kroz razmjenu podataka sa međunarodnim partnerima, u cilju presijecanja rute krijumčarenja narkotika preko teritorije Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Europe

U akciji su sudjelovali i pripadnici Sektora granične policije, službenici Centra sigurnosti Nikšić, kao i službenici Uprave carina Crne Gore - Sektora za carinsku sigurnost i kontrolu.

U kamionu, kako je priopćeno, nije bilo legalne robe namijenjene za izvoz, već je kao prazan trebao napustiti teritorij Crne Gore. "Kriminalistička obrada koju je policija sprovela upućuje na sumnju da je opojna droga bila namijenjena daljem krijumčarenju ka jednoj od zemalja Zapadne Europe", navode iz policije.

Nadležni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici je naredio da se B.G. uhiti zbog sumnje da je počinio krivično djelo - 'Neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga'.