KRIJUMČARENJE Graničari u Hercegovini presreli dva vozila, zaplijenjena roba vrijedna 35 000 KM

KRIJUMČARENJE Graničari u Hercegovini presreli dva vozila, zaplijenjena roba vrijedna 35 000 KM
GP BiH

U okviru operativne akcije 'DSC 2' pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje, 17. srpnja, spriječili su krijumčarenje 6 950 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao M.S. (1981.), dok je drugo vozilo Lada, također, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao B.D. (1980.) bilo prethodnica, odnosno imalo ulogu 'čistača'.

Kontrolirani su u graničnom pojasu Bijela gora na području Trebinja i lišeni slobode. O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 35 000 KM, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Krijumčarenje', protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.