Krezavi razbojnik teško pretukao umirovljenika

selo u bosni
selo u bosni

Njemačka mirovina

Ovo je samo jedan u nizu napada na starije osobe u Srednjobosanskoj županiji u posljednje vrijeme, a ovog puta jedan od pljačkaša čak nije bio ni maskiran.

Kako je Žuljević, koji je penziju zaradio u Njemačkoj, ispričao policiji, sjedio je u dnevnom boravku i gledao televizor kad je začuo jak udar na ulazna vrata. U sobu su upala dvojica muškaraca, visine oko 185 centimetara, od kojih jedan nije imao prednji zub.

Stavili su mu nož pod grlo i tražili novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po cijelom tijelu te su ispremetali stvari u kući i pronašli eure.

Dvojac je nakon razbojništva pobjegao, a starac je prevezen u viteški Dom zdravlja, gdje su mu sanirane povrede. Ovog puta, sve se završilo na razbojništvu i ne tako teškim povredama za starca, ali policijski i sudski organi morat će naći sistemsko rješenje, kojim će se stati ukraj napadima na starije osobe s obzirom na to da je u posljednjih nekoliko mjeseci ubijeno više umirovljenika.

Učestali napadi

Iako su počinitelji svirepih zločina uhićeni, a pravosudni postupci protiv njih su u tijeku, stalno se javljaju novi, još monstruozniji slučajevi, što jasno govori da su, osim brzog i dobrog policijskog rada na terenu, potrebni i sistemsko rješenje i rad na prevenciji, javlja Dnevni avaz.

Ubojicama 62 godine zatvora

U Bugojnu je početkom ovog mjeseca tijekom pljačke ubijen 86-godišnji Abdulselman Halepić. Zbog ubojstva nesretnog čovjeka, uhićeni su Adi Jašarević (21) i maloljetni D. S.

Sličan slučaj zabilježen je i u Gornjem Vakufu, gdje je, također, brutalno pretučena i ubijena starica Almasa Bilkić. Županijski sud u Novom Travniku izrekao je u listopadu 2018. ukupno 62 godine zatvora Ahmedu Imamoviću, Zikretu i Nedžadu Sarajliću te Editi Ramić zbog razbojništva nad Bilkić.

Silovana i izmasakrirana nožem

U Bugojnu je lani nožem izmasakrirana 76-godišnja Ankica Krstanović. Nakon zločina je uhićen Narcis Mekić. Osumnjičen je za tri smrti, nesretne žene i dvojice prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Šokantni rezultati vještačenja, obavljenog u sarajevskom Centru za forenziku, pokazali su da je na tijelu ubijene i na posteljini pronađena Mekićeva sperma.

Time bi se on, koji je od rujna u pritvoru, osim s optužnicom za ubojstvo starice i dvojice prijatelja, mogao suočiti i s optužnicom za silovanje.