KREŠEVO U kamenolomu poginuo 45-godišnji radnik

KREŠEVO U kamenolomu poginuo 45-godišnji radnik
Ilustracija

Dana 12.9.2020.godine oko 15:20 sati u Policijsku postaju Kreševo je prijavljeno da je u kamenolomu u mjestu Ribnjak – Vrela, općina Kreševo došlo do obrušavanja veće količine kamenja na radni stroj – rovokopač, kojim je upravljao R.D. (1975.) iz Kreševa.

U ovoj nezgodi navedeni vozač je zadobio teže tjelesne ozljede i odmah je prevezen u Dom zdravlja Kreševo, gdje je usljed zadobivenih ozljeda preminuo.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Kiseljak, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja, navedeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.

Povodom nesretnog slučaja oglasili su se i iz firme Miličević u kojoj je stradali radio. "Duboko potreseni nesretnim okolnostima uslijed kojih nas je napustio, danas se opraštamo od našeg kolege Ranka D. Samozatajan, tih, veoma vrijedan i sposoban Ranko je u firmi Miličević d.o.o. radio punih 24 godine kao rukovoditelj građevinskih strojeva.

Uprava firme Kamenolom Miličević d.o.o. Kreševo na adresi Vrela b.b. Kreševo izražava najdublju sućut obitelji pokojnog Ranka D., koji je u subotu, tijekom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka, uslijed nesreće izazvane nesretnim okolnostima, zadobio po život opasne ozljede i nažalost preminuo.

Ne postoje riječi kojima možemo izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu zbog gubitka radnika koji se kod nas uposlio kao mladić sa svojih nepunih 20 godina i za kojega smo imali samo riječi hvale jer je bio odličan, odgovoran radnik i zaista dobar čovjek.

Iako smo se uvijek trudili osigurati sve moguće mjere zaštite vođeni načelom da je sigurnost radnika na prvom mjestu, ipak smo svjesni opasnosti i realne mogućnosti da do nesreće u svakom poslu uvijek može doći. Nakon saznanja za nemili događaj, bili smo na raspolaganju svim istražnim organima i tako će biti i do kraja istrage odnosno utvrđivanja krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti.

Još važnije, odlučni smo pružiti svaku vrstu pomoći i potpore obitelji pokojnika, prije svega supruzi i djeci. Pokojni Ranko je ostavio neizbrisiv trag u našoj firmi, a svima nama koji smo ga poznavali i radili s njim, ostat će vječno u sjećanju! Još jednom, iskrenu sućut obitelji i prijateljima, s poštovanjem, uprava firme/obitelj Miličević", prenio je pismo Dnevni avaz'.