KRALJ LIMUZINA IZ HERCEGOVINE Ivan Inja Bašić za pet milijuna kuna izlazi na slobodu

Ivan Inja Bašić
IGOR SOBAN/PIXSELL

RTL je doznao kako bi Ivan Inja Bašić mogao uskoro na slobodu. Sud je, naime, prihvatio jamčevinu od 5 milijuna kuna.

No, kako doznaje RTL Županijski sud u Zagrebu prihvatio je i 3 milijuna kuna jamčevine koju je za svoju slobodu ponudila njegova supruga Senka, a što nam je potvrđeno na sudu.

Ipak određene su im mjere opreze. Bašić će, naime, ukoliko bude pušten iz istražnog zatvora, morati predati obje putovnice, i hrvatsku i BiH, češku osobnu iskaznicu koju također posjeduje, morat će se jednom tjedno javljati policiji, a ima i zabranu kontakta s jednim svjedokom iz Njemačke. Iste mjere je sud odredio i njegovoj supruzi.

Uskok će se žaliti na tu odluku, a dok se žalba ne riješi odnosno ne bude prihvaćena ili odbijena, Bašići ostaju u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, Bašić je bio prodavač automobila hrvatskoj eliti, a njega i još devet osoba sumnjiči se da su se udružili u zločinačku organizaciju i trgovinom luksuznih automobila bez plaćanja poreza državu oštetili za 3 milijuna kuna.

Osim luksuznih automobila policija je pronašla i veći novčani iznos, točnije, čak milijun i osamsto tisuća kuna. Riječ je o međunarodnoj policijskoj akciji. Naime, istodobno su uhićene osobe i u Njemačkoj i Češkoj.