KRAĐE Državljani BiH i crnogorski maloljetnici pljačkali po Herceg Novom

KRAĐE Državljani BiH i crnogorski maloljetnici pljačkali po Herceg Novom

U Herceg Novom rasvijetljeno je 11 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, dvije osobe su uhićene, a protiv dva maloljetnika su podnijete krivične prijave, priopćeno je iz Uprave policije. Oni su pojasnili da su ta krivična djela izvršena tijekom lipnja i srpnja ove godine, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.

"Poduzumajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, službenici Centra sigurnosti Herceg Novi, rasvijetlili su 11 krivičnih djela koja su izvršena u lipnju i srpnju 2020. godine", navodi se u priopćenju.

Kako dodaju, sumnja se da su M.I. (18), državljanin Bosne i Hercegovine, V.K. (39), također državljanin Bosne i Hercegovine i dvije maloljetne osobe M.R. (16) i D.V. (17) iz Herceg Novog u lipnju i srpnju na teritoriji općine Herceg Novi, koristeći podesna sredstva otuđivali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

"Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M.I., M.R. i D.V. izvršili dva krivična djela 'Teška krađa u pokušaju', krivično djelo 'Krađa u pokušaju', kao i pet krivičnih djela 'Krađa'", priopćeno je.

Oni dodaju da se sumnja da su M.I. i M.R. izvršili i dva krivična djela 'Krađa', dok je V.K., kako se sumnja, izvršio krivično djelo 'Krađa putem podstrekavanja'. "Slobode su lišeni M.I. i V.K. i oni su privedeni nadležnom tužitelju, dok je protiv maloljetnih M.R. i D.V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", navedeno je u priopćenju Uprave policije Crne Gore.