KRAĐA GLASOVA Zbog izborne prijevare, SIPA uhitila tri osobe

KRAĐA GLASOVA Zbog izborne prijevare, SIPA uhitila tri osobe
Hercegovina.info

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su (16. rujna 2020.) u Istočnom Sarajevu i Sanskom Mostu, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 154. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine 'Izborna prijevara'. 

Po nalogu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri lokacije na području Sanskog Mosta i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli mobitele, računare, diktafonske kasete, razne dokumente, USB stikove, kao i druge uređaje na kojima su pohranjeni određeni elektronički podaci.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Federalni zastupnik Asim K. je priveden, a onda i proveden u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje mu je uručena naredba o lišenju slobode. Njega se sumnjiči za krađu glasova i to prilikom posljednjih Općih izbora 2018. godine, u korist Stranke demokratske akcije u ovoj općini, navodi RTV Unsko - sanske županije (USŽ).

Skupa sa Asimom K. u prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu privedena je i njegova tajnica, Mirela H., a oko podne u Sanskom Mostu priveden je i Fazir V.

"Oni su osumnjičeni da su u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove osoba koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta", rekao je u izjavi za RTV USŽ glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.