KPZ MOSTAR Nema dovoljno dokaza da su policajci pretukli zatvorenika

KPZ Mostar zatvor
Hercegovina.info

U Županijskom tužiteljstvu Mostar su, kako saznaje Avaz, četiri mjeseca od podnošenja izvještaja iz MUP-a HNŽ-a protiv D.B. i D.T., zatvorskih policajaca u Kaznenopopravnom zavodu Mostar, a koji su 9. ožujka, kako je to prijavljeno, pretukli osuđenika F.M., obustavili istragu u ovom slučaju.

Anonimno pismo

Njih dvojica su se teretila za kazneno djelo zlostavljanje u obavljaju službe. Da je donesena naredba o obustavi istrage potvrdila je i glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič.

''Budući da je tijekom istrage utvrđeno da nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni počinili kazneno djelo za koje su se teretili , istraga je obustavljene. U slučaju da Tužiteljstvo dođe do novih dokaza i činjenica koje bi mogle biti od koristi za utvrđivanje okolnosti ovog slučaja, istraga se može opet otvoriti'', kazala je Rajič.

Izvršen pregled Prema prijavi upućenoj policiji B.D. i D.T. su F.M., koji se prethodno verbalno sukobio s jednim osuđenikom, a s kojim je nekoliko dana ranije imao i fizički sukob, odvukli u prostoriju gdje nema videonadzor i pretukli ga. U anonimnom pismu koje je stiglo na adrese brojnih medijskih kuća iznosilo se da su to policajci F.M., koji je, nakon što je vraćen u ćeliju, tražio liječničku pomoć, ucjenjivali da će biti odveden u bolnicu ako napiše izjavu da je pao s kreveta.

Nakon pregleda, a što je potvrđeno Avazu, konstatirano je da je zadobio prijelom rebara, a što je okarakterizirano lakša tjelesne ozljeda. Navodno, vještak je u svom nalazu naveo da je F.M. zadobio ozlijede pri padu s kreveta. On je iz sigurnosnih razloga, iz KP-.a Mostar prebačen u KPZ Sarajevo, Odjel Ustikolina.