Kod Trebinja zaplijenjene cigarete u vrijednosti od oko 70 000 KM

Zapljena cigareta kod Trebinja
GP BiH

U nastavku Operativne akcije 'Štit 2021', pripadnici postrojbe Granične policije Trebinje, 16. srpnja, na području Trebinja, u graničnom pojasu na sektoru A8 Lastva na sporednom šumskom putu, zaustavili su i kontrolirali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin BiH T. R. 

Pregledom vozila uočena je veća količina cigareta, a kontrolirana je još jedna osoba bez dokumenata S. S. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak suda BiH, koji su naredili da se obavi očevid mjesta događaja te da se predmetno vozilo, cigarete kao i osobe sigurno provedu u postrojbu Granične policije Trebinje na daljnje postupanje, zbog počinjenog kaznenog djela 'Krijumčarenje' čl. 214 st. 1 KZ BiH. 

Obavljenim pretresom utvrđeno je da se radi o 13 470 kutija cigareta bez trošarinskih markica, tržišne vrijednosti preko 70 000 KM. Navedene osobe su na licu mjesta lišene slobode, a vozilo i cigarete su oduzeti. Rad na navedenim aktivnostima se nastavlja, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.