Kod Splita ubijen jedan, a ranjena još dva muškarca

Policija Hrvatska
Ilustracija

U nedjelju navečer je u Kaštel Kambelovcu došlo do ubojstva. Jedan muškarac je ubijen, a dvojica su ranjena iz vatrenog oružja. Velike policijske snage su na terenu, a dio Kaštela je blokiran, navodi Index.

"U nedjelju oko 22:50 sati u Kaštelima je došlo do sukoba između više osoba pri čemu je iz vatrenog oružja jedna muška osoba smrtno stradala, dok su dvije muške osobe prevezene u bolnicu usljed ozljeda zadobivenih od vatrenog oružja.

Mjesto događaja je osigurano, te slijedi obavljanje očevida kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva", stoji u priopćenju splitsko-dalmatinske policije koje je objavljeno nešto poslije ponoći.

U priopćenju se ne spominje ništa o počinitelju. No, kako piše Dalmacija danas, počinitelj se dao u bijeg. Prema prvim informacijama, ubijen je 36-godišnjak Mario B. koji je već prije desetak godina bio žrtva pokušaja atentata.

Kako piše 'Slobodna Dalmacija', ranjeni mladić je Jozo Č. koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku 2019. ga je sms porukom ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru, te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.