FOTO  Kod Mostara uhićen 35-godišnjak, stari znanac policije; Pronađena droga, oružje ...

Akcija triple 2 FUP
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, dana 28.9.2021. izveli su operativnu akciju 'Triple 2' na području grada Mostara. Tom prilikom privedena je jedna osoba inicijala D.R. (1986.), dok će nad drugom osobom biti provedena kriminalistička obrada. 

Privedena osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav. 1., kao i krivičnog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Privedena osoba je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, navodi se iz FUP-e.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata u naselju Goranci gdje je pored objekta koje pomenuta osoba koristi pronađena plantaža od 29 stabljika koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.). 

Također je po istoj naredbi izvršen pretres obiteljske kuće, gdje je pronađena određena količina streljiva i vojne opreme, te određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te drugi dokazi koji će se koristiti u postupku. Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakirala, te je dalje distribuirala.

Privedena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačkog-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Akcija je izvedena u suradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju krivičnog djela, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.