KOD KONJICA Pronađeno tijelo nestalog muškarca

GSS potraga Rakitnica
GSS stanica Sarajevo

Jučer započeta akcija potrage za nestalom osobom u kanjonu Rakitnice, okončana je u petak predvečer.

Tim za spašavanje na vodi i pod vodom je u koritu kanjona Rakitnice pronašao nestalu osobu za koju se, nakon pristupa, ustanovilo da ne daje znakove života. 

Nakon što je obaviještena nadležna policijska postaja i dežurni tužitelj krenulo se sa izvlačenjenjem tijela unesrećenog kroz izuzetno težak i nepristupačan teren. Izvlačenje je završeno u 18:09 sati.

Iz GSS-a stanica Sarajevo podsjećaju da je akcija za unesrećenim pokrenuta jučer i da je jutros na teren izašlo devet timova koji su pretraživali kanjon iz više smjerova.

Učešće u ovoj akciji su uzele GSS stanice: organizator i nositelj akcije GSS Stanica Sarajevo, GSS Konjic, SRK Neretva, GSS Trebević, dok su i ostale stanice GSS FBiH bile u pripravnosti.

Obitelj je nadležnoj policijskoj postaji prijavila nestanak muške osobe srednje životne dobi, a potom su angažirani spasioci koji su pretraživali kanjon Rakitnice koji se nalazi podno planine Treskavice. Istoimena rijeka izvire ispod Treskavice, a ulijeva se u Neretvu na planinskoj tromeđi Bjelašnica - Visočica - Prenj, kao njena desna pritoka, nedaleko od Boračkog jezera.