Kod državljanina BiH nađeno 26 kilograma marihuane

...A 1 u Dugopolju, a dva su strana državljana uhićena, rečeno je poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Droga je pronađena jučer, a uhićeni su državljanin Bosne i Hercegovine 30-godišnji muškarac sa šireg područja Banja Luke te državljanin Srbije 49-godišnji Beograđanin koji se i dalje nalaze na kriminalističkom istraživanju u policiji.

Akciju hvatanja dvojice dilera proveli su splitski policajci Odjela kriminaliteta droga u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako je navedeno, splitski inspektori za droge i njihove kolege iz Postaje granične policije Trilj su jučer na području Dugopolja u terencu Toyota, BIH registarskih oznaka, zatekli dvojicu muškaraca, a prilikom pregleda vozila policijski pas je otkrio drogu. Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kilograma i 850 grama.

Policija osnovano sumnjiči dvojicu muškaraca da su u posebno napravljenom dijelu vozila prokrijumčarili navedenu količinu marihuane iz Srbije u Republiku Hrvatsku, a imali su namjeru dalje je prodati na području Splitsko-dalmatinske županije.

Policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila kome je marihuana trebala biti isporučena.

Fena