Kod Čapljine zaplijenjeno više od 80 stabljika indijske konoplje, dvoje privedenih

Zapljena indijske konoplje kod Čapljine
GP BiH

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, 15. srpnja na području mjesta Dračevo, općina Čapljina, u operativnoj akciji 'Žetva' otkrili su zasad opojne droge indijske konoplje. Tijekom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 80 stabljika indijske konoplje.

Zbog počinjenja kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stavka (1) KZ FBIH slobode su lišene dvije osobe, državljani BiH. 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija u kontinuitetu bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta i pohvalio aktivnosti pripadnika Središnjeg istražnog ureda GPBiH.

Zapljena indijske konoplje kod Čapljine

"Ovim putem pohvalio bih Središnji istražni ured Granične policije BiH, posebno Odsjek za prikrivene operacije i Odsjek za istrage, koji redovitim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate te u kontinuitetu nastavljaju s navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta", rekao je ravnatelj Galić.

Rad na predmetu se nastavlja, a izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, bit će dostavljen nadležnom tužiteljstvu redovitom procedurom, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.