Dvije i pol godine za podvođenje sopstvenog djeteta

Prostitucija

Snježana M., majka dvoje djece, proglašena je krivom za podvođenje djeteta u ožujku 2012. godine. Radilo se o 16-godišnjakinji kojoj je Snježana M. organizirala seksualne susrete s četvoricom muškaraca u Zagrebu i Varaždinu

- "Iako je djevojka imala tek 15 godina i pobjegla je s liječenja vi ste ju primili u svoj stan, našminkali je i odveli na frizuru, te ju podvodili muškarcima za 100 eura po satu. Zato vam je kazna od dvije i pol godine primjerena. Onaj tko ne zna poštivati tuđu djecu neće ni svoju".

Poručila je to Snježani M., majci dvoje djece, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Sanja Mazalin, proglašavajući ju krivom za podvođenje djeteta u ožujku 2012. godine. Radilo se o 16-godišnjakinji kojoj je Snježana M. organizirala seksualne susrete s četvoricom muškaraca u Zagrebu i Varaždinu. Pola zarađenog novca djevojka je predala svojoj svodnici.

Na isti način ovu je djevojku iskoristio i Damir K. P., koji je već u više navrata osuđivan zbog organiziranja prostitucije, u Zagrebu i na jadranskoj obali. I za njega je 16-godišnjakinja odlazila na dogovorene seksualne susrete na kojima je svoje usluge prodavala za 100 eura po satu. Svodnik joj je od 600 zarađeni eura uzeo pola.

Taj novac oboje moraju vratiti, jer predstavlja nezakonitu zaradu.

I dok u slučaju Damira K. P. nije bilo dvojbi budući da je priznao krivnju, Snježana M. tvrdila je da je sve to "izmišljotina jedne djevojčice", koja ima psihičkih problema.

- Ovo sudsko vijeće vidjelo je i čulo djevojku, koja nam je dala vrlo jasne odgovore. Baš ni po čemu njezin iskaz nije nevjerodostojan, niti smo našli razloge zbog kojih bi vas neistinisto teretila. Vrlo detaljno opisala je sve sekusalne odnose što ih je imala s klijentima koje ste joj pronašli, objasnila je sutkinja podsjećajući kako se Snježana M. i sama bavila prostitucijom.

- Znali ste koliko je ta djevojka socijalno i emotivno nezrela, naglasila je sutkinja čije je vijeće oslobodilo krivnje trećeoptuženog Tomislava B., koji se iz ovog slučaja izvukao jer je doznao da za 16-godišnjakinjom traga policija. Oslobođen je i konobar Krešimir T., za kojeg se sumnjalo da je pomagao u podvođenju.

novilist.hr