KISELJAK Radnik pretučen jer je dao otkaz i tražio zarađenu plaću

Ifet Pašić
Facebook/Mirsad Pašić

Nakon što mjesecima nije primao plaću Ifet Pašić iz Bilalovca kod Kiseljaka odlučio je dati otkaz te je tražio isplatu zaostalih plaća.

Kad je poslodavcu rekao da daje otkaz umjesto zarađenih novaca Ifet je pretučen. Navodno ga je pretukao vlasnik objekta u kojem je radio.

Ifet Pašić obratio se dotičnom Mehi da prestaje raditi, da radi otkazni rok i završava. Kako se to nije svidjelo Mehi, pozvao je Ifeta u kancelariju, gdje ga je dočekao sa svojim zetom i počeli su ga tući. Prema dokazima drugih, rečeno je da su ga istjerali napolje, gdje su nastavili da ga tuku, Ifet je uspio pobjeći prekoputa, u kafanu "Ami", gdje su ga ljudi zaštitili i odveli kući. Od kuće je odvezen u Hitnu pomoć Kiseljak, pristigla je policija, a kolima Hitne pomoći odvezen je u bolnicu Travnik. Sve se desilo 20. januara, a Ifet još leži u bolnici zbog preveliki bolova koje osjeća, kazali su članovi njegove obitelji za "Avaz".

"Ovako završe radnici koji daju otkaz. Sinoć je Ifet Pašić odvučen u bolnici zato što su ga pretukli njegov gazda Armin i Meho Karasalihović", napisao je njegov brat Mirsad na svom Facebook profilu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2243622779274740&set=a.1818664125103943&type=3&theater