KD U HNŽ Policija zabilježila 829 kaznenih djela, u svemu prednjači Mostar

Eksplozija auto Ina
Hercegovina.info

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) u 2022. godini evidentiralo je 829 kaznenih djela na području županije, od čega je na području Policijske uprave (PU) Čapljina 116 kaznenih djela, PU Mostar 368 kaznenih djela, PU Konjic 300 kaznenih djela i na području djelovanja sjedišta MUP-a 45 kaznenih djela.

U protekloj godini na području HNŽ nadležnom tužiteljstvu su poslana izvješća o 20 počinjenih kaznenih djela 'Razbojništvo' od čega na području PU Konjic dva kaznena djela, PU Mostar 12 kaznenih djela i PU Čapljina šest kaznenih djela.

Iz MUP-a HNŽ priopćeno je kako je evidentirano 131 kazneno djelo 'Krađa', te 181 kazneno djelo 'Teška krađa'. Također, otkrivena su 64 kaznena djela iz oblasti droga od čega na području PU Čapljina jedno takvo kazneno djelo, PU Mostar 40 kaznenih djela i PU Konjic 23 kaznena djela.

Na području PU Mostar zabilježeno je otuđenje devet vozila i na području Čapljine jedno vozilo (ukupno na području HNŽ 10 ukradenih vozila). Policijski službenici zabilježili su tri slučaja podmetanja požara na vozilima i dva slučaja podmetanja eksplozivnih naprava pod vozila, i sve to je zabilježeno u zoni djelovanja PU Mostar.

Kada su u pitanju rasvijetljena kaznena djela na području HNŽ, iz MUP-a HNŽ se navodi kako je rasvijetljeno 98 kaznenih djela koja su izvršena po nepoznatom počinitelju. U protekloj godini ukupno je prijavljeno 487 osoba kao počinitelja kaznenih djela, a od ovog broja 118 je povratnika u počinjenju kaznenih djela.