JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U BIH Otac šestero djece poginuo dok je vozio dijete u bolnicu

prometna nesreća Brčko
Screenshot/Otisak TV

U mjestu Dubrave u Brčkom u ponedjeljak oko 20:30 sati dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene.

Do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine. Kako se navodi na društvenim mrežama, stradali muškarac je otac šestero djece, a brzo je vozio iz razloga što je vozio dijete u Hitnu pomoć, piše GP Maljevac.

Policija je objavila detalje kako je došlo do prometne nesreće.

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 05. 06. 2023. godine u 20:14 sati prijavljena teška prometna nezgoda u mjestu Dubrave, Brčko distrikt BiH u blizini jednog ugostiteljskog objekta, te da ima ozlijeđenih osoba, kao i da se ne može otvoriti motorno vozilo marke „VW Golf III”.

Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su uz Službu hitne medicinske pomoći i pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na mjesto događaja i poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Na mjestu događaja izvršen je očevid pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je prometnu nezgodu prouzrokovao vozač motornog vozila usljed neprilagođene brzine kretanja motornim vozilom i upravljanjem vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

U ovoj prometnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motornog vozila marke „VW Golf III” inicijala I. D. rođen 1985. godine u Doboju, nastanjen u Brčkom, jedna maloljetna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok je osoba inicijala A. J. rođen 1970. godine u Gradačcu, nastanjen u Brčkom, zadobio lake tjelesne ozljede.

U vrijeme vršenja očevida, promet na regionalnom putu R460 u mjestu Dubrave bio je obustavljen u vremenu od 20:10 do 00:10 sati, te se odvijao alternativnim pravcima, priopćeno je iz Policije Brčko distrikta BiH.