JOŠ DVA MJESECA Produžen pritvor Ljubušaku zbog smrti punca

Zatvor ruke rešetke
Ilustracija

Odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu od dana 03.10.2022. godine Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je za još dva mjeseca pritvor osumnjičenom Z.M. (1988.), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teška tjelesna ozljeda', potvrdila je danas za Hercegovina.info Viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Petrunjela Matijević

"Županijsko tužiteljstvo ŽZH U Širokom Brijegu zatražilo je produženje pritvora jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, i to opasnost od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak i to utjecajem na svjedoke, nadalje da postoje izvanredne okolnosti u konkretnom , da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice kaznenog djela, te bi puštanjem na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda", rekla je Matijević.

Z.M. se sumnjiči da je 29.8.2022. godine svom puncu R.V. nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba nanio više teških tjelesnih ozljeda od kojih je R.V. nakon par dana preminuo.