Jezivo: Muž mi je odsjekao uho, a nisam ga prevarila!

Julija Đurđević, kojoj je muž u izljevu bijesa polomio vilicu, teške ozljede lica i odsjekao uho, ispričala je priču kroz kakvu sve torturu je prolazila 27 godina zbog njegove patološke ljubomore.

Kada je 30. travnja Julija Đurđević (42) prišla suprugu pošto ju je zvao da mu "nešto pomogne" u stanu koji su izdavali, nije ni slutila da će se samo nekoliko minuta kasnije njen život pretvoriti u horor film koji će prepričavati cijela Srbija a i šire.

U samo nekoliko trenutaka krhka Julija zadobila je udarac u vilicu, od kog se onesvestila. Kada se probudila iz nesvijesti i posljednjim atomima snage došla do kućnoga praga, bila je sva krvava, u modricama i oteklinama , očnih kapaka oštećenih od udaraca i sa uhom koje je bilo praktički odvojeno od glave.

Za to vrijeme, njen 47-godišnji suprug Dragoje ranio je susjedu , sa ukradenim autom ,opljačkao kiosk i pobjegao u Veliku Planu, odakle je auto-stopom stigao u roditeljsku kuću u blizini Jagodine. Tamo su ga uhitili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i priveli na saslušanje, a potom i u pritvor.

Javnost je danima brujala o brutalnom nasilju koje je Dragoje Đurđević počinio nad svojom suprugom jer je navodno priznala da ga vara. Julija Đurđević oštro demantira te špekulacije kako bi sprala ''ljagu'' sa svog imena i imena njene i Dragojeve djece, ali i da bi upozorila žene da ne smiju da zatvaraju oči pred nasiljem kao što je ona, kako tvrdi, činila punih 27 godina.

Trpjela sam sve zbog djece

Uvrede, ponižavanja, "obične" ćuške, šamari i udarci za Juliju su, tvrdi, bili kao "dobar dan" svaki put kad bi se njen suprug zbog nečeg naljutio. Razloge bijesa nikada nije navodio. Julija otkriva da je znala da prepozna kada nastupe takvi trenuci, pa mu se sklanjala iz njegove blizine  ili je, pak, činila sve što je suprug od nje zatražio.

kurir-info.rs