JEDAN SE PREDAO Navijači prilikom bijega pokušali pregaziti policajce u Sarajevu, dvoje ozlijeđenih

Policija Sarajevo specijalci
Dnevni avaz

Iz Uprave policije MUP-a Sarajevske županije (SŽ) oglasili su se o današnjim nemilim scenama uoči planiranog gradskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo. Obrazložili su i mjere koje su poduzeli prema navijačima koji su izazivali nerede.

Tijekom današnjeg dana, grupa navijača 'Horde zla' je ozbiljno narušila sigurnost, zbog čega je do ovog trenutka u službene prostorije privedeno devet osoba, te su tom prilikom ozlijedili dva policijska službenika, navode iz MUP-a SŽ.

Iz Uprave policije MUP-a SŽ naveli su da su, u skladu s procjenom rukovoditelja osiguranja i operativnih saznanja, donijeli odluku da zabrane ulazak gostujućih navijača na stadion 'Grbavica' tijekom odigravanja derbi utakmice između FK Željezničar i FK Sarajevo, prenosi Klix.

U sarajevskom naselju Grbavica je danas došlo do incidenta navijačke skupine 'Horde zla' prilikom čega su lakše ozlijeđena dva policajca MUP-a SŽ. Prema neslužbenim informacijama, grupa navijača, koja se nalazila u automobilu nije željela da se zaustavi na naredbu policijskih službenika, navodi Klix.

Prilikom pokušaja bijega od policije, vozilom su ozlijedili dvojicu službenika MUP-a SŽ. Sve se dogodilo iza hotela 'Bristol' kada je veliki broj policije i specijalaca 'upao' na mjesto gdje su 'Horde Zla' pravile neku vrstu sačekuše.

"Efikasnim djelovanjem pripadnika Uprave policije MUP-a SŽ, spriječeni su neredi većih razmjera, koje je, prema operativnim saznanjima, pripremala ova navijačka grupa uoči i tijekom današnje utakmice", dodaju iz MUP-a SŽ.

Službenicima Policijske uprave Novo Sarajevo, u pratnji odvjetnika Omara Mehmedbašića, predao se B. H., navijač 'Hordi zla' koji je zajedno s još nekoliko osoba, bježeći od policije, automobilom udario dvojicu pripadnika MUP-a SŽ, potvrđeno je za 'Dnevni avaz'. 

S obzirom na činjenicu da se posljednjih dana bilježi planirano sukobljavanje između navijača ova dva kluba, iz MUP-a SŽ su podsjetili da su policijski službenici 28. veljače slobode lišili 14 osoba, pripadnika navijača kluba FK Željezničar zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja autobusa u kojem su bili navijači FK Sarajevo.