Jajima gađala Titovu štafetu, prijeti joj zatvor!

Tito, Tito, josip broz tito, govor, jezik, trezor, Tito, Ljubljana
Zbog navedenog ispada koji se dogodio 25. svibnja ove godine, Prekršajni sud u Poreču odredio je Zdravki Leindl kaznu od 375 kuna, a ako je ne plati prijeti joj prisilna naplata ili zatvor od tri dana.

Podsjetimo, optužni prijedlog protiv Leindl podnijela je policija iz Umaga nakon što je ljubiteljica Ante Gotovine jajima gađala sudionike Titove štafete, te automobil sa slikom Josipa Broza Tita.

''Bando lopovska, hote u Hudu jamu klečati, sram vas bilo'', vikala je Umažanka dok je na glavi nosila kapu s istaknutom porukom ''Ja volim Gotovinu'', čime je narušila javni red i mir.

  • PIXSELL
  • Zdravka Leindl

''15. svibnja je spomen-dan na blajburške žrtve i na žrtve Križnog puta, na oko 300 tisuća Hrvata ubijenih u poraću, u svibnju i lipnju 1945. i kasnijih tjedana. Po javno izrečenoj izjavi Janeza Stanovnika, predsjednika slovenskog udruženja partizanskih boraca, pogubljenje svih tih zarobljenih hrvatskih muževa, žena i djece je naredio osobno maršal Josip Broz Tito. A taj isti naredbodavac je to i sam rekao u svom govoru u Ljubljani, krajem svibnja 1945. godine. Slijedom toga, za mene je maršal JNA Josip Broz Tito ratni zločinac'', izjavila je Leindl kometirajući presudu Prekršajnog suda, piše portal ipress.hr.