Izazvali tučnjavu, uništili inventar fast fooda te stolicama i palicama pretukli jednu osobu

Tučnjava kafić
Ilustracija

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) I u Zenici su pod nadzorom i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), poduzimali intenzivne aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje i dokumentiranje kaznenih djela, koja su u proteklom razdoblju izvršena na području Grada Zenica.

Naime, dana 6.1.2022. godine, oko 5 sati, u ugostiteljskom objektu 'Fast food San' u ulici Ričićki put, u Zenici, od strane osoba: P.B. (1995.), S.T. (1998.) i Z.E. (1990.), sve osobe iz Zenice, izvršeno je kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje' iz članka 362. stav 2. Kaznenog zakona FBiH, te kaznena djela 'Teška tjelesna ozljeda' iz članka 172. stav 1. Kaznenog zakona FBiH i 'Oštećenje tuđe stvari' iz članka 293. Kaznenog zakona FBiH.

Navedene osobe su izazivanjem tučnjave i fizičkim nasiljem i napadom na osobu M.A., istom zadale udarce stolicama i palicama, nanijevši mu tom prilikom teške tjelesne ozljede, nakon čega su se udaljile u nepoznatom smjeru. Tom prilikom, navedene osobe su oštetile namještaj i unutarnji inventar ugostiteljskog objekta čime je pričinjena materijalna šteta vlasniku istog.

Operativnim radom na terenu, osobe S.T. i Z.E. su locirane i uhićene od strane službenika Policijske postaje Centar, te su nakon kriminalističke obrade predate na nadležnost Županijskom tužiteljstvu ZDŽ dana 8. siječnja, dok je za osobom P.B. raspisana operativna potraga, prenosi Zenicablog. 

Dana 10. siječnja 2022. godine, P.B. je lišen slobode i nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja kaznenih djela za koja se tereti, isti je predat na nadležnost Županijskog tužiteljstva ZDŽ.