IZA REŠETAKA Pljačkašu zlatarne jednomjesečni pritvor, nije mu prvi put

IZA REŠETAKA Pljačkašu zlatarne jednomjesečni pritvor, nije mu prvi put
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Županijski sud u Mostaru danas je odredio pritvor Elviru Pelti, zv. “Abdurahman“ i „Eko“ (1978.), iz Zenice, u trajanju od jednog mjeseca, a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojstvo, priopćeno je danas iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

"Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je dana 27.07.2021 godine oko 19 sati, u Ulici kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u Zlatarni „Lea“, vlasništvo P. D., uz uporabu opasnog oruđa, ušao u zlatarnu, zatim drvenom palicom oštećenom P. D. zadao više udaraca po glavi, točnije zatiljku, usljed kojih udaraca je oštećeni pao na koljena, nakon čega ga je nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruka više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne ozljede, nakon čega je oštećeni uspio pobjeći van radnje, za koje vrijeme je osumnjičenik iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita – prstenja, te pobjegao iz zlatarne, gdje je odmah u prolazu pored zlatarne bio zadržan od strane prolaznika do dolaska policije", navodi se.

Osumnjičenik Elvir Pelto je povratnik u vršenju kaznenih djela.

"Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjega i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna. Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", priopćeno je.