ISTRAGA Zbog ubojstva u Sarajevu, jedan migrant uhićen u Beogradu, a drugi na Kosovu

MUP HNŽ, Deichmann, Denis Nazić, crna kronika, mostarac, visoko, crna kronika, lica s potjernica, policijski službenik, tjeralice  , ubojice, BIH, droga, crna kronika, POLICIJSKI SLUŽBENICI, Federalna uprava policije, Bihać, lišen slobode, osuđen , bh državljanin, trgovina oružjem, policijska stanica Čitluk, uhićenje u Čitluku, pretres, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, tužiteljstvo, Sipa, Slaviša Ćulum, Siniša Šakić, ubojstvo, Banja luka, droga, Španjolska, uhićenje, primanje dara, korupcija, uhićenje, Sarajevo, Sipa, uhićenje, Sarajevo, otvorena mreža, ubojstvo, policija, migranti, istraga, granična policija, uhićenje, krijumčarenje, tužiteljstvo, granična policija, tjeralica, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, uhićenje, Bihać, migranti, tužiteljstvo, Tuzla, prijevara, Sipa, Trebinje, uhićenje, droga, foča, pretres, uhićenje, Sipa, pretres, droga, Tuzla, granična policija, uhićenje, teška krađa, Trebinje, tužiteljstvo, paljevina, uhićenje, tužiteljstvo

"Na Kosovu je uhićen još jedan osumnjičeni za učešće u tučnjavi u kojoj je ubijen Jasmin Berović u sarajevskom naselju Otes", priopćio je glasnogovornik MUP-a Sarajevske županije Mirza Hadžiabdić.

"Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije intenzivnim radom pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, došli su do saznanja da se jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova", navedeno je u priopćenju.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a SŽ on je lišen slobode od prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u suradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju. 

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna suradnja koja je ostvarena između policije SŽ i srbijanske, odnosno, kosovske policije, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Sarajevske županije su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući izravnu i neposrednu suradnju sa Službom za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije", priopćeno je iz MUP-a SŽ.

Nastavlja se rad na pronalasku treće osobe osumnjičene za ubojstvo i pokušaj ubojstva na Otesu. U Beogradu je jučer u jednom hostelu uhićen Marokanac koji se dovodi u vezu s ubojstvom Berovića.

Državljanin Maroka, osumnjičen za ubojstvo Jasmina Berovića (36) u Sarajevu, uhićen je u Beogradu uz ostvarenu veoma dobru suradnju Uprave policije SŽ sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, priopćeno je iz MUP-a SŽ. Trojica migranata su 17. studenog u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške ozljede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.