ISTRAGA TRAJE Đugumu i još dvojici produžen pritvor, ostali pušteni na slobodu

FUP privođenje tužiteljstvo hnž
hercegovina.info

Rješenjem Općinskog suda Mostar produžen je pritvor za još dva mjeseca trojici od osmorice uhićenih u akciji 'Inpact', koju su prije mjesec izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Tako u pritvoru ostaju Sado Đugum (42), Adnan Šljivić (33) i Miran Voljevica (41). S druge strane odbijen je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije o produžavanju pritvora za Alena Falu (29), Rijada Dumpora (50), Vedrana Drljevića (45), Đenana Demirovića (38) i Edhema Memića (48).

Za njih pet prijedlog je odbijen, jer su prestali važiti razlozi postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela, prenosi 'Dnevni avaz'.

Podsjetimo, nakon akcije, iz FUP-a su naveli da se članovi ove grupe sumnjiče da su se u ožujku 2020. godine planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke Audi A6 i novčani iznos od 3.400 maraka.

"Nakon toga su se usmjerili na spomenutog poduzetnika, te od njega na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo BMW čija je vrijednost oko 30.000 maraka i novac u iznosu od 2.000 maraka", naveli su iz FUP-e.