ISTEKLA MJERA PRITVORA Nakon što mu je FUP našao gomilu oružja, Mostarac pušten da se brani sa slobode

Ensar Bajramović
Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su 23. studenog 2023. godine na području Mostara uhitili Ensara B. (1996.) koji se sumnjičio za počinjenje kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).

Akcija uhićenja izvedena je pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a postupajući po Naredbi općinskog suda u Mostaru.

Prilikom pretresa kuće, okućnice, pomoćnih i pratećih prostorija pronađena je veća količina oružja (pištolj, ručni bacači, puške), streljiva, eksplozivnih materija, električne detonatorske kapisle, ručne bombe, sporogoreći štapin, te određeni iznos novca u različitim apoenima.

Ensar Bajramović

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-e, Ensar B. je predat u nadležnost županijskog Tužiteljstva koje je dalje Sudu predložilo mjeru pritvora, što je na kraju Sud i uvažio, te je odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičenog.

Iz Ureda za informiranje županijskog Tužiteljstva HNŽ za Hercegovina.info potvrđeno je kako je pritvor za Ensara B. istekao i nije mu isti više produživan iz razloga što su prestali razlozi zbog kojih je pritvor bio i određen. Postupak u ovom predmetu se nastavlja i provodi u redovitoj proceduri.

Ensar B. se dovodio u vezu s još nekim kaznenim djelima, poput postavljanja eksplozivne naprave pod automobil u naselju Mazoljice, kao i sa pucnjavom na brdu Fortica iznad Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.