ISPALIO 16 HITACA Ubojica predan Tužiteljstvu SŽ

Nihad Sarajkić
Klix

Nihad Sarajkić, muškarac koji je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubio Anela Kršu, predan je u nadležnost Tužiteljstva Sarajevske županije. Sarajkić je jučer, oko 16:50 sati, ispalio 16 metaka, a Kršo je preminuo na mjestu događaja. Ubojica nije bježao s mjesta događaja i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova SŽ uhitili su ga po dolasku.

Preliminarni rezultati istrage i saznanja govore da je Sarajkić bio u ljubavnoj vezi s Kršinom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Usprkos pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje Sarajkiću, javlja Klix.

Naknadno je utvrđeno da je preminuli Kršo od 2008. do 2023. godine devet puta bio upisivan u kaznenu evidenciju. Kršo je osuđivan zbog više kaznenih djela kao što su nasilje u obitelji, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubojstvo u pokušaju i krijumčarenje. Prije nego što će biti ubijen, Kršo je tek pušten iz zatvora u kojem je bio zbog nasilja u obitelji.

S druge strane, Sarajkić nikada do jučer nije zaveden u kaznenoj evidenciji.

Njih dvojica su prije ubojstva sjedili u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovačići. Kad su završili razgovor, Sarajkić je krenuo za Kršom i ispalio 16 metaka u njegovom pravcu.

Ubojica se od jučer nalazio u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova SŽ na kriminalističkoj obradi.

Tužiteljstvo ŽS ima pravo na zadržavanje 24 sata nakon kojih će dežurni tužitelj odlučiti o daljim mjerama.

Iz Županijskog tužiteljstva kažu da se istraga o motivima ubojstva nastavlja i da se trenutno saslušavaju svjedoci.