INCIDENT U MOSTARU Oglasio se MUP HNŽ: Kod 15 privedenih navijača pronađena palica i sjekira

Baklja Balinovac
Hercegovina.info

Službenim priopćenjem oko incidenata na području Mostara koji su se dogodili tijekom subote oglasio se MUP Hercegovačko - neretvanske županije. Navode kako je Policijska uprava Mostar tog dana u 16:25 sati obaviještena da je na području Ljubuškog došlo do navijačkih nereda, te da se na Balinovcu, na ulazu u Mostar nalazi oko 70 maskiranih 'Ultrasa'.

Oni su pravili tzv. 'sačekušu'. navijačima iz Sarajeva koji su se vraćali iz Ljubuškog. Prilikom dolaska policije, naišla su i tri vozila navijača Sarajeva koje su 'Ultrasi' napali raznim predmetima. Policijski službenici su izdali naredbu mostarskim navijačima da se povuku, na što su se oni oglušili.

Prilikom napada na sarajevske navijače, jedno od tri vozila je otpozadi udarilo jednog od navijača 'Ultrasa' kojemu su u bolnici konstatirane lakše tjelesne ozljede. Policija je utvrdila da se radi o M.D. (2004.).

Vozila sa navijačima FK 'Sarajevo' su se dala u bijeg, gdje je patrola policije u Ul. kralja Petra Krešimira IV sustiže dva vozila sa oko desetak osoba koji su tom prilikom oštetili službeno policijsko vozilo i nastavili su bježati da bi ih, na području Potoka policijska patrola sustigla i zaustavila. 

Tri osobe su tom prilikom lišene slobode E.T. (1987.), S.T. (1983.) i E.M. (1988.) svi iz Sarajeva. Daljnjim operativnim radom službenici policije su u Ul. Braće Fejića pronašli još jedno vozilo koje je sudjelovalo u navijačkim neredima na Balinovcu i lišili slobode osobe A.M. (1997.), I.DŽ. (1993.), A.Đ. (1996.), F.H. (1996.) i N.D. (1998.) svi iz Sarajeva. 

Zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika privedeni su R.Z. (1999.) i M.T. (1995.) oba iz Mostara, a operativnim radom i radeći na prepoznavanju osoba koje su sudjelovale u navijačkim neredima, službenici policije su pronašli osobe: L.B. koji je kod sebe imao teleskopsku palicu i sjekiru, zatim osobe M.A. (1993.), T.N. (1999.), F.I. (1997.) i I.P. (1996.), svi iz Mostara kojima su izdati prekršajni nalozi, navedeno je u priopćenju MUP-a HNŽ.