INCIDENT NA BLIDINJU Ljubušak pucao iz kalašnjikova, Posušak udario policajca pa pobjegao

Policijsko vozilo MUP HNŽ
Ilustracija/Hercegovina.info

Prvosiječanska zabava uz glazbu, u mjestu Risovac na Blidinju, nije prošla bez incidenata i policijske intervencije, i to dva puta, saznaje Avaz. Jedna osoba kod koje je pronađeno oružje je uhićena, a druga, koja je udarila policajca je u bijegu.

Tako su pripadnici Policijske stanice Jablanica i Policijske uprave Konjic, jutros, sat i 20 minuta nakon ponoći, zbog izazivanja opće opasnosti slobode lišili I. B. (25) iz Ljubuškog, potvrđeno je Avazu u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je priopćeno, policijski službenik iz PS Jablanica je u 23:15 sati prijavio kako je čuo dva rafala u neposrednoj blizini šatora u kojem se održavala glazbena večer, a nakon obilaska je u automobilu Nissan u vlasništvu I. B. uočio automatsku pušku 'kalašnjikov'.

U blizini vozila su pronađene i čahure. Na mjesto događaja upućene su policijske ekipe, a o svemu je obaviješten dežurni županijski tužitelj. Ubrzo je pronađen vlasnik vozila I. B. koji je uhićen, a više informacija bit će poznato naknadno.

Nekoliko sati kasnije, u 4:45 sati, dvije osobe su narušavale javni red i mir, zbog čega je intervenirala policijska patrola. U trenutku kada su policajci do službenog vozila dovodili jednog od aktera, S. R. (35) iz Posušja, on je šakom u glavu udario jednog policijskog službenika, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru.