I TUŽITELJSTVO POSUMNJALO Blagajnica iz zatvorske kase prisvojila 660 tisuća KM

Banja luka, Široki Brijeg, zloupotreba položaja, presuda, pranje novca, kriminal u BiH, korupcija, kaznena djela, zenica, imovinska korist, blagajnica, zatvor, kpz zenica
Ilustracija

Službenici Odsjeka za gospodarski kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) su u proteklom razdoblju, u suradnji i pod nadzorom županijskog Tužiteljstva ZDŽ, postupali po informaciji Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) zatvorenog tipa Zenica o sumnji na nezakonito raspolaganje novcem Kase uzajamne pomoći KPZ zatvorenog tipa Zenica.

Nakon niza provedenih istražnih radnji, te prikupljenih dokaza, došlo se do osnova sumnje da je S.N. (1960.), iz Zenice, počinila kazneno djelo 'Pronevjera u službi'', na način što je kao predsjednica Izvršnog odbora i blagajnica Kase uzajamne pomoći, u razdoblju od 2013. godine do siječnja 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prisvajala novac koji joj je povjeren u radu od korisnika Kase uzajamne pomoći.

Ona je u navedenom razdoblju prisvojila novac u ukupnom iznosu od 660.726,65 KM, a koji iznos predstavlja ukupnu štetu za korisnike Kase uzajamne pomoći, odnosno uposlenike KPZ zatvorenog tipa Zenica.

Danas su službenici Odsjeka za gospodarski kriminal i korupciju u svojstvu osumnjičene ispitali S.N. na okolnosti izvršenja kaznenog djela za koje se tereti, te je županijskom Tužiteljstvu ZDŽ protiv osumnjičene dostavljen Izvještaj o izvršenom kaznenom i otkrivanju izvršitelja, piše 'Dnevni avaz'.