I treća maturantica skočila u Dravu, ali je uspjela isplivati

U društvu T.K. i M.Ž. kobne večeri na starom toku Drave u Varaždinu bila je još jedna maturantica. Iako je i ona skočila u rijeku, uspjela je isplivati i spasiti se. Takvu sudbinu nisu imale njene dvije kolegice, koje je kanuist Robert Rauš pronašao mrtve dok je u srijedu ujutro veslao Dravom.

Roditelji M.Ž. pomoć policije potražili su još u utorak u noći, kada se njihova kći ni posljednjim autobusom nije vratila kući. Sestra Maje Ž. javila je majci Ljiljani da su Maja i Tajana putem mobitela na Fejsu ostavile oproštajnu poruku, a potom je uslijedila utrka s vremenom.

"Tražila sam je po Dravi i po Varaždinu. Isključila je mobitel, a oko tri u noći policajac iz Ludbrega dobio je Tajanu na mobitel i pokušao doznati gdje su. No, ona je poklopila i ugasila mobitel. Tada smo ih posljednji put čuli", ispričala je Ljiljana, koja ne vjeruje da joj se kći željela ubiti jer su danima prije toga radile na njenom maturalnom radu s temom računalnih igrica.

Sestra bake M.Ž. kaže da su djevojke bile pripite te da su se s policajcem svađale i psovale ga.

Otac T.K. Zlatko kaže kako još nije svjestan da je ostao bez kćeri.

"Majka i dvoje djece sjede u Tajaninoj sobi i teško se nose s ovom situacijom. Upravo smo se vratili s patologije, na kojoj smo identificirali njeno tijelo", kazao je Zlatko za Jutarnji list.

Kolegice i kolege dviju djevojaka u školi ne znaju da su imale posebne probleme, no kažu kako se nisu s njima družile pretjerano. Opisuju ih kao dobre, povučene i tihe.

Iz policije je u srijedu rečeno kako su djevojke najavile svoju smrt, no u medijima je kasnije objavljeno kako su profili 18-godišnjih učenica 4. l razreda varaždinske Srednje strukovne škole na Facebooku profili koji ne otkrivaju da su bile nesretne, nego da na njima sebe opisuju kao vesele i spontane.