HRVATSKA GA TRAŽI ZBOG TRGOVINE DROGOM U Sarajevu je uhićen Tomislav Drmić

Uhićenje SIPA
Ilustracija

Tomislav Drmić, kojeg hrvatsko pravosuđe tereti za organizirani kriminal povezan s trgovinom drogom, uhićen je danas u Sarajevu, javlja Klix.ba.

Za njim je bila raspisana tjeralica, na osnovu koje su ga bosansko-hercegovački organi kaznenog progona SIPA i OSA locirali i uhitili na području općine Novo Sarajevo, u općini Hrasno.

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) - FAST tim su danas (5.10.2022. godine) na području Sarajeva priveli jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici.

Međunarodnu tjeralicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem lišenja slobode i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku. Privedena osoba se od strane Interpola Zagreb potražuje radi kaznenog gonjenja za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja' propisano Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja, službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Sarajeva nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e.

Osoba je lišena slobode u suradnji sa službenicima Obavještajno - sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine te će u zakonskom roku biti predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.