HRVATSKA Bombom raznio sebe i ženu

Bomba u ruci
AP

Muškarac (56) je noćas u Bisagu, u općini Breznica kod Varaždina, aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe, priopćeno je danas iz Policijske istrage varaždinske.

"U petak, oko 23:40 sati, u stanu u Bisagu, muškarac starosti 56 godina je aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe. Očevid na mjestu događaja proveo je zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika", naveli su iz varaždinske PU.

Susjed Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak, piše Index.

"To je bilo negdje oko pola 12 navečer. Čulo se i zapomaganje, cviljenje. Mislio sam da su djeca pošto je kraj školske godine i tu je blizu dječje igralište. Nekoliko sekundi nakon se čuo prasak, strašna eksplozija bombe. Pošto sam ja tu dvadesetak metara od njih, odmah smo otrčali i imali što vidjeti.

Na pitanje je li i ranije bio problematičan, susjed Ivan Žeželj nije imao što reći osim da zna da je išao u prijevremenu mirovinu. "Radio je nešto u vojsci pa je vjerojatno lako mogao doći do bombe", kazao je kratko.

Tijela su po nalogu zamjenika Županijske državne odvjetnice prevezena na Odjel za patologiju Opće bolnice u Varaždinu, gdje će se provesti obdukcija, dodaje se u priopćenju. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela, poručili su iz policije.