HORORI U SRBIJI Žena iz pištolja ubila supruga, a onda je s djecom raskomadala njegovo tijelo

Policijska traka ćirilica Srbija
Ilustracija

Ljiljana J. (56) iz Požarevca protiv koje je podignuta optužnica za teško ubojstvo supruga Stevana A. (56) vještačena je u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a kako 'Telegraf.rs' saznaje, tim od nekoliko specijalista utvrdio je da je zločin počinila u stanju uračunjivosti.

Optužnica se trenutno nalazi u Višem sudu u Požarevcu koji je treba potvrditi. Ukoliko se na sudu dokaže njena krivica, prijeti joj kazna doživotnog zatvora. Ukoliko je dobije, ona će biti prva žena u Srbiji koja je osuđena na najstrožu kaznu.

Optužnica je, u četvrtak prošlog tjedna, podignita i protiv Stevine kćerke i sina koji će odgovarati za pomaganje u ubojstvu. Stevan je ubijen na spavanju hicem iz pištolja.

"Sumnja se da su ga zatim na krevetu električnim cirkularom isjekli bivša supruga i djeca. Dijelove tijela su spakirali u kese, pa ih u kolima žrtve odvezli 60 kilometara dalje i razbacali po šumi", kaže izvor 'Telegrafa'. Policija je uhitila majku i kćerku odmah, a sina nekoliko dana kasnije na graničnom prijelazu Horgoš.

Susjedi i rođaci Steve A. iz Suvog Dola kažu da je u pitanju bio jako vrijedan čovjek koji je već dug niz godina živi i radi u Beču na poslovima na građevini i oko uvođenja centralnog grijanja. Tamo su živjeli i bivša supruga i djeca koja su tamo i rođena.

Kako za 'Telegraf.rs' kaže njihov prvi susjed, zbog nerazjašnjenih okolnosti morali su se vratiti u Srbiju. On navodi da za dvije godine, koliko su žena i djeca u kući Stevinog oca, sa susjedima nisu progovorili dvije riječi.

Prema još nepotvrđenim informacijama do kojih je 'Telegraf.rs' došao u Kučevu, mještani kažu da je tijelo Steve A. pronađeno u šumarku na dionici ceste Kučevo - Petrovac na Mlavi kod sela Kučajna, gdje je u tijeku rekonstrukcija alternativne ceste. Radnik poduzeća za ceste rovokopačem je pronašao tijelo nesretnog čovjeka.

Inače, u Srbiji je još aktualna priča od lipnja prošle godine kada je ubijena Noa Milivojev (18). Prema optužnici, ovu djevojku je ubio Ognjen D. (33) u iznajmljenom stanu u središtu Beograda u noći između 17. i 18. lipnja.

Nesretnu devojku prvo je nakon svađe i tučnjave zadavio električnim kablom, zatim tijelo odvukao u kupatilo. Ubacio u tuš kabinu i raskomadao nožem.

"Ognjen je zatim dijelove tijela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jednu pvc bačvu sa poklopcem zatečenu u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini. Potom je dijelove tijela zalio kemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen, što je sve pronađeno 6. srpnja prošle godine", stoji u optužnici.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da Ognjenu D. produži pritvor da ne bi ponovio kazneno djelo u kratkom vremenskom razdoblju i jer postoji opravdana sumnja da je izvršio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice kaznenog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje kaznenog postupka, prenosi 'Telegraf'.