HERCEGOVINA Zaplijenjena droga vrijedna oko 225 000 KM

Zaplijenjena droga Deleuša
UNO BiH

Dana 19.5., službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u suradnji sa službenicima Granične policije BiH, na CR/GP Deleuša, a na osnovu Naredbe za pretresanje odobrene od strane dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, poduzeli su aktivnosti kojom prilikom je pronađena veća količina narkotičkih sredstava.

Narkotička sredstva su bila upakirana u plastične folije koje su se nalazile u dvije crne platnene torbe, pronađene u tovarnom dijelu vozila, kojim je prevožena roba iz R. Crne Gore u BiH. 

Prilikom pretresa pronađeno je 35 pakiranja u kojem se nalazilo 37 kg opojne droge marihuana i jedno manje pakovanje sa utisnutom slikom u materiji (kamila), koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu Hašiš, ukupne težine 203,90 grama.

Vrijednost oduzetih psihoaktivnih supstanci na uličnom tržištu Bosne i Hercegovine iznosi oko 225.000 KM, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Teretnim motornim vozilom upravljao je državljanin BiH Š. E. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno azneno djelo 'Neovlašten promet opojnih droga' iz čl. 195 KZ BiH, obaviješten je dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH kao i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Osoba je lišena slobode i tijekom dana je predana u nadležnost Tužiteljstvu BiH.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Postrojbe Granične policije Trebinje koji, unatoč teškim uvjetima rada u posljednje vrijeme, postižu značajne rezultate u sprječavanju svih oblika kriminaliteta. 

"Ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija pripadnika Postrojbe Granične policije Trebinje u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta, ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažiranosti u zaštiti državne granice, kao i Upravi za neizravno oporezivanje i Tužiteljstvu BiH, s kojima uspješno surađujemo", ravnatelj Galić, istaknuto je između ostaloga u priopćenju iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.