HERCEGOVINA Policajac spriječio krvoproliće

Ljubinje
Hercegovina.info

Osoba čiji su inicijali N.Č. iz Ljubinja uhićena je nakon što je policijski službenik od njega uzeo ručnu bombu, nož i baterijsku lampu, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Policijska postaja Ljubinje je u noći sa srijeden na četvrtak, oko 15 minuta nakon ponoći, primila prijavu da N.Č. sa ručnom bombom hoda oko svoje obiteljske kuće u Ulici Prekopci u Ljubinju.

Policijski službenici su, u skladu sa uputstvom o postupanju pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u kriznim situacijama, poduzeli sve mjere i radnje kako bi osigurali mjesto događaja i izvršili blokadu šireg područja, navodi Srna.

"U jednom trenutku, pripadnik Policijske postaje Ljubinje je iskoristio priliku i od N.Č. uzeo ručnu bombu, nož i baterijsku lampu, nakon čega je osoba uhićena", navedeno je u priopćenju. Iz Policijske uprave Trebinje naveli su da su kod N.Č. alko-testiranjem utvrđena 0,83 promila alkohola u krvi.

Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju događaj je okvalifiiciralo kao krivično djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' i sve mjere i radnje s ciljem dokumentiranja ovoga krivičnog djela bit će poduzete po instrukcijama nadležnog tužitelja.