HERCEGOVINA Ostavio auto i krijumčarene cigarete, te pobjegao Graničnoj policiji

Krijumčarene cigarete u Bileći
GP BiH

Pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje, 24. srpnja, spriječili su nezakonit promet 8 750 kutija cigareta 'Corset', u suradnji sa službenicima Policijske postaje Bileća Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

Cigarete su otkrivene u napuštenom vozilu Passat, bh. nacionalnih oznaka, na području Bileće. Prethodno su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti ovo vozilo, ali se vozač oglušio o naredbe i pobjegao.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete. Cigarete bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 43 000 KM i vozilo, privremeno su oduzeti.

U tijeku je daljnji rad na pronalaženju počinitelja ovog krivičnog djela. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', protiv osumnjičenog bit će dostavljen izvještaj Tužiteljstvu BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.