HERCEGOVINA Na kamionu ispod boksita krijumčario cigarete vrijedne 133 tisuće KM

HERCEGOVINA Na kamionu ispod boksita krijumčario cigarete vrijedne 133 tisuće KM
GP BiH

U okviru operativne akcije 'Štit 2021' pripadnici Postrojbe Granične policije (PGP) Trebinje, 16. travnja, spriječili su krijumčarenje 26 750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići.

Cigarete su otkrivene detaljnim pregledom teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila marke Mol, bh. nacionalnih oznaka, i uz pomoć specijalističke opreme, a bile su sakrivene u tovarnom dijelu vozila ispod rude 'Boksit'. Rudu je iz smjera Crne Gore prevozio državljanin BiH, M.J. (1956.), i nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo 'Krijumčarenje' iz člana 214. Krivičnog zakona BiH, o događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama, M.J. je lišen slobode i u blizini prijelaza Deleuša izvršen pretres vozila u kojem su otkrivene cigarete bez akciznih markica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje 133 750 KM i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv M.J. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužiteljstvu BiH. Tijekom provođenja aktivnosti koje su doprinijele otkrivanju i dokumentiranju ovog krivičnog djela, pripadnicima PGP Trebinje podršku su pružili službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na spomenutom graničnom prijelazu.

Povodom ovog događaja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić je pohvalio rad pripadnika PGP Trebinje koji unatoč teškim uvjetima rada, u posljednje vrijeme postižu značajne rezultate u sprječavanju svih oblika kriminaliteta, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.