GRUPA OD 13 OSOBA Osim što su dilali veću količinu droge, oteli su i iživljavali se nad dužnikom

Tuzla privođenje policija
Dnevni avaz

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) je Županijskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog  pritvora za 13  osoba koji su bili dio  grupe koju je organizirao Armin Š. (25) iz Živinica, a osumnjičenih da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Pritvor je predložen za Armina Š. (25), Sanelu Š. (26), Rijada Š. (24), Armina R. (29), Dževada F. (26), Emira K. (37), Dženitu H. (21), Denisa K. (33), Mirnesa Dž. (22), Aidu M. (24), Amiru M. (32), Bilala M. (58), i za jednu osobu za kojm se traga i trenutno je u  bjekstvu.

Svi su osumnjičeni da su u grupi koju je organizirao Armin Š. u razdoblju od kolovoza 2018. do listopada 2022. godine na području Tuzlanske županije i šire, sa različitim ulogama i zadacima u grupi koje je organizirao Armin Š., nabavljali, pakirali, distribuirali i prodavali opojne droga amfetamin (speed), marihuana i kokain većem broju osoba i konzumenata.

Naredbom o provođenju istrage im se na teret stavlja više od 20 pojedinačnih radnji nabavljanja i prodaje narkotičkih sredstava, a istraga se nastavlja i u narednom razdoblju.

Uz neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga Armin Š. i Dževad F. su osumnjičeni i za kaznena djela 'Protupravno lišenje slobode' u stjecaju sa 'Nanošenjem teških tjelesnih ozljeda', kada su osobu koja im je dugovala novac za ranije preuzetu drogu stavili u auto, odvezli ga na određenu lokaciju, držali ga protiv njegove volje, tukli ga i nanijeli mu teže tjelesne ozljede.

Armin R. i Mirnes Dž. su osumnjičeni i za nasilničko ponašanje tijekom njihovog boravka u pritvorskoj jedinici KPZ Tuzla u veljači 2022. godine kada su psihički uznemiravali i fizički napadali jednog pritvorenika i nanosili mu tjelesne ozljede.

Iz tužiteljstva podsjećaju, 5. listopada ove godine su obavljeni pretresi na više lokacija na području Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Banovića. Tijekom pretresa objekata i osoba i poduzimanjem drugih istražnih radnji pronađeno je oko 20 kilograma opojne droge speed (amfetamin), kao i druga narkotička sredstva koja će biti vještačena. Oduzet je određeni iznos novca, računari, laptopi nekoliko pištolja i streljiva kao i drugi predmeti koji će biti dokazni materijali.

Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužiteljstva provedena u suradnji sa istražiteljima SIPA-e BiH i MUP-a TŽ, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.