GRUDE Pred policajcima bacio kokain, pa priznao da u stanu ima još

Zaplijenjeni kokain
SIPA/Ilustracija

Dana 08.05.2021. godine u 20.10 sati, policijski službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke su, postupajući po akciji kodnog naziva „LORD” zavedenoj s ciljem suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, u mjestu Gornji Zorići, općina Grude, na cesti Grude – Posušje, zaustavili vozilo marke "VW Polo“, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao J.R. (43) iz Gruda.

Na postavljeno pitanje „ima li kod sebe zabranjenih supstanci“ isti je u obližnje grmlje bacio kutijicu, što su uočili policijski službenici, a na postavljeno pitanje „što se nalazi u kutijici“ isti je odgovorio da se u istoj nalazi više paketića opojne droge kokain, te je također izjavio da se u vozilu kojim je upravljao nalazi precizna vaga.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je pronađena i izuzeta odbačena kutija a J. R. je uhićen te je u službenim prostorijama MUP-a ŽZH nad njim izvršena kriminalistička obrada tijekom koje je isti priznao izvršenje kaznenog djela te je izjavio da se u stanu u Grudama kojeg on koristi nalazi veća količina opojne droge kokain, koju je naknadno predao policijskim službenicima.

Vozilo marke „VW Polo“ privremeno je oduzeto te će naknadno, nakon pribavljena naredbe nadležnog Suda, biti izvršena pretraga istoga.

Nakon kompletiranja predmeta protiv J. R. (43) bit će podneseno Izviješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.