GRUDE Policija kaže da državljanin Turske nije bio ozlijeđen, a Civilna zaštita i GSS ga pronašli sa slomljenom nogom

GRUDE Policija kaže da državljanin Turske nije bio ozlijeđen, a Civilna zaštita i GSS ga pronašli sa slomljenom nogom
GSS Grude

Sinoć u 20:25 sati Policijska uprava (PU) Grude zaprimila je prijavu da se na području Drinovačkog Brda nalazi turski državljanin, koji je navodno doživio lom noge prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Odmah po zaprimljenoj prijavi o navodima iz prijave PU Grude izvijestila je Graničnu policiju BiH i Gorsku službu spašavanja kao i Dom zdravlja Grude te se pristupilo pretrazi terena. U 23:40 sati turski državljanin pronađen je na području Drinovačkog Brda bez vidljivih tjelesnih ozljeda te je isti predan Graničnoj policiji BiH na daljnje postupanje.

No, iz Civilne zaštite ŽZH tvrde drugačije. Oni su prema svom priopćenju izašli na teren zajedno s pripadnicima GSS Grude i tamo zaista zatekli državljanina Turske sa slomljenom nogom.

Sadržaj se učitava...

"U utorak u 22:10 GSS-u Grude stigla je informacija od policije, preko Veleposlanstva Republike Turske, kako je jedna ozlijeđena osoba (N.N) zatražila pomoć na području Drinovačkog Brda. Sedam članova ove stanice je sudjelovalo u akciji spašavanja, a na mjesto događaja ubrzo smo izašli zajedno s pripadnicima Granične policije", navode iz GSS Grude. Nakon imobilizacije slomljene noge, istog su uspješno transportirali do prometnice i vozila Granične policije, gdje mu je pružena prva pomoć, u 1 sat iza ponoći. Akcija spašavanja odvila se na vrlo nepristupačnom terenu u pograničnom području Drinovačkog Brda kod Gruda, priopćeno je iz Civilne zaštite ŽZH.