GROZNICA SUBOTNJE VEČERI Mostarac mladićima prijetio pištoljem, policija mu pronašla oružje i kokain

pištolj
FUP

Policijskoj postaji Mostar Centar D.B. (2002) iz Stoca prijavio je da je, dok se u subotu navečer s trojicom prijatelja kretao pješice na lokaciji trg I. Krndelja, pored njih prolazilo vozilo marke Peugeot, te da je vozač držeći pištolj u ruci isti uperio u njih i prijetio im, nakon čega se udaljio.

Policijski službenici su navedeno vozilo pronašli parkirano na trgu Musala, te su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osoba koja je prijetila pištoljem Dž.S. (1991) iz Mostara.

Policajci su istog pronašli u stanu, a isti im je dragovoljno predao crni plinski pištolj sa pripadajućim okvirom bez metaka. U stanu na stolu uočeni su novac i pvc najlon u kojemu se prema rječima Dž.S. nalazi opojna droga kokain. Dž.S. je priveden i doveden u prostorije Policijske stanice, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

U nedjelju, 7. travnja 2024. godine, po usmenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Odjela za posebne namjene, Sektora krim. policije, izvršili su pretres stana Dž.S. u gradskom području Mostar Stari grad. Tom prigodom uz potvrdu je izuzeto; jedan paketić sa sadržajem nepoznate praškaste tvari bijele boje koja asocira na kokain, dvije novčanice od 10 km zarolane u cjevčicu, 27 komada metaka 9 mm. Nad istim je urađena kriminalistička obrada.