GRANIČNI PRIJELAZ Državljanin Turske uhićen zbog ubojstva i zločina protiv djece

Uhićenje Doljani
Ilustracija/Granična policija BiH

Na graničnim prijelazima u BiH slobode je lišeno devet osoba prema potragama Interpola, sudova i policije.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 6. lipnja 2024., na području Gradiške, lišili su slobode C. M. E. (2000.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Ankara raspisao potjernicu za njim zbog kaznenih djela ozljede koje uzrokuju smrt, ubojstvo bez predumišljaja, ubojstvo i zločin protiv djece. Državljanin Republike Turske je predan službenicima Sudske policije Suda BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo, 9. lipnja 2024. godine, lišili su slobode B. Ž. (1985.), državljanina Kraljevine Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Kontroliran je na letu za Istanbul. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 5. lipnja 2024., pripadnici ove jedinice su na letu iz Züricha lišili slobode S. M. (1994.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela davanje dara ili drugih oblika koristi. Državljanin BiH je predan službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 8. lipnja 2024., lišili su slobode G. Ć. (1979.) jer ga Osnovni sud u Višegradu potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 4. lipnja 2024., lišili su slobode D. P. (2004.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Zupci i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 7. lipnja 2024., na letu iz Beograda, lišili su slobode P. P. (1983.) jer ga Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje zbog kaznenog djela pronevjera.  Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.  

Prethodno, 4. lipnja 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. P. (1950.) jer ga Osnovni sud u Gradišci potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradina i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Hum su 5. lipnja 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Hum lišili slobode Š. P. (1962.) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela otmica. Državljanin Crne Gore je predan službenicima Policijske uprave Foča.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 5. lipnja 2024., lišili su slobode M. S. (1988.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela lakša tjelesna ozljeda. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Doljani i predan službenicima MUP-a Županije Sarajevo.