Granični policajci u Hercegovini uhitili četiri osobe

Granična policija kontrola
Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije (PGP) Doljani, 13. lipnja, lišili su slobode E.DŽ. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Kladanj raspisala potragu zbog krivičnog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. 

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani i predat službenicima PU Kladanj. 

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Eindhovena, lišen je slobode A.K. (1998.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog krivičnog djela 'Krivotvorenje isprave'. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a SŽ.  

Službenici PGP Trebinje su 12. lipnja priveli A.M. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Ivanica. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, 12. lipnja, lišen je slobode M.LJ. (1962.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela 'Krađa'. Službenici PGP Kamensko, državljanina BiH i Republike Hrvatske su predali službenicima Centra sudske policije Hercegbosanske županije.

Službenici PGP Gorica, 12. lipnja priveli su M.Č. (1981.) pri ulasku u BiH na prijelazu Osoje. Utvrđeno je da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela 'Razbojništvo'. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima FUP-a.

Službenici PGP Zvornik, 12. lipnja, lišili su slobode R.N. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela 'Krijumčarenje ljudi'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 11. lipnja, lišen je slobode T.T. (1992.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela 'Nasilničko ponašanje'. Službenici PGP Orašje, državljanina BiH i R. Hrvatske su predali službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Službenici PGP Izačić, 11. lipnja, predali su bh. državljanina M.M. ((1982.) službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Izačić, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.