Graničari kod Trebinja uhitili dvije osobe

Granični prelaz Klobuk
Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije (GP) Trebinje, 27. travnja, lišili su slobode M.B. (1974.), državljanina Crne Gore. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Beograd raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela 'Prijevara u suučesništvu'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Klobuk i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Deleuša lišili slobode M.I. (1997.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela 'Nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici'. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, pripadnici GPBiH su 27. travnja lišili slobode S.S. (1997.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu zbog krivičnog djela 'Krivotvorenje isprave'. Bh. državljanin je kontroliran na letu iz Memingena i predat službenicima MUP-a SŽ.

Službenici postrojbe GP Bijeljina, 26. travnja, lišili su slobode Ž.M. (1985.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela 'Ugrožavanje javnog prometa'. Državljanin BiH i R. Srbije je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.