GRANICA 30-godišnjak uhićen po tjeralici iz Čapljine

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Trebimlja, 23. prosinca, lišen je slobode V.Š. (1990.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Čapljini zbog krivičnog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'. Službenici Postrojbe Granične policije Trebinje, ovog državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Policijske uprave Čapljina.

Službenici Postrojbe Granične policije Orašje, 24. prosinca, lišili su slobode R.T. (1982.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Istoga dana, službenici ove postrojbe su na ulasku u BiH na prijelazu Orašje, lišili slobode N.LJ. (1991.). Provjerama je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala tjeralicu zbog krivičnog djela 'Proganjanje'. Državljanin BiH i Republike Srbije tijekom dana predat je nadležnom organu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.